Kursus

Beskrivelse af Dykkerklubben Lynettens sædvanlige CMAS* kurser

Første aften er der introduktion til hele holdet, rundvisning og gennemgang af udstyr, og de følgende 12 onsdage har vi hhv. teoriundervisning i klubben og træning i svømmehal. Når teorien er på plads og bestået rykker kurset ud i Øresund. Efter 5 dyk kan du kalde dig selv for dykker, og så er du klar til at fortsætte på egen hånd. 🙂

Læs mere nedenfor eller email til info@dykkerklubbenlynetten.dk for yderligere information og/eller tilmelding!

 

CMAS* kursus

Dykkerklubben Lynetten er en dykkerklub med et hyggeligt socialt liv, som i vintermånederne har omdrejningspunkt omkring kurset. Vi uddanner årligt mellem 4 til 8 nye dykkere, til at kunne dykke selvstændigt og sikkert.

Dykkerklubben Lynetten har som en af de meget få klubber grej til alle kursister, så du ikke skal købe dit eget udstyr for at komme i gang. Du låner det nødvendige af os, dermed kan du vente med at investere en masse penge i udstyr til du har prøvet at dykke med vores grej, og har fået en ide om hvad du skal gå efter.

DSC_0054

CMAS* dykkerkursus 2016 starter den onsdag den 13. januar. Første aften er der introduktion af instruktørerne og holdet, og derefter mødes vi de følgende 13 onsdage fra kl. 17:30 til 22:30 med teori og svømmehalstræning. Vi holder dog vinterferie i uge 7 og påskeferie i uge 12.

Teoriundervisningen starter helt grundlæggende med en gennemgang af dykkerudstyr, og derefter står den på dykkerfysik, anatomi, fysiologi, skader, planlægning og logning af dyk, førstehjælp, og meget mere..

Efter ca. 1,5 times teori tager vi i svømmehallen. Vi starter helt fra bunden med at lære udstyret at kende og bruger meget tid på at lære at håndtere det i blinde.

Vi lægger stor vægt på sikkerhed. Mange af de prøver, der skal gennemføres skal netop styrke sikkerheden.

Vi lægger også vægt på, at der skal være plads til den enkelte, og at nogle lærer hurtigere end andre. Men det er vigtigt, at du kommer til undervisningen og prøverne, og kun bliver væk, hvis du er syg.

Teorien vil blive undervist på CMAS** niveau, og afsluttes med en teoriprøve fra Dansk Sportsdykker Forbund, efterfulgt af en færdighedsprøve i svømmehallen.

Til maj går vi udendørs, hvor du skal gennemføre 5 dyk, for at få CMAS*-certifikatet.

Udendørslektionerne handler om tilvænning i vandet, brug af kompas, dykning fra båd, planlægning af dyk mm. Det første udendørsdyk vil ligge på en søndag, og de efterfølgende 4 dyk afholdes som fyraftensdyk om onsdagen på ”svømmehalsdagen”, dvs. at vi fastholder den samme ugedag igennem hele kurset.

Et CMAS* certifikat giver ret til at dykke i selskab med andre CMAS* dykkere, på dybder op til 18 meter.

 

PRIS

Prisen for CMAS*-kurset er 3000,- kr.

Prisen er inklusiv lån af udstyr, certifikat, lån af teoribog, ½ års medlemskab af klubben, ½ års medlemskab af Dansk Sportsdykkerforbund samt lægeattest. Skulle du være så uheldig at blive kasseret ved lægeundersøgelsen, får du selvfølgelig dine penge retur.

 

TILMELDING

For at sikre dig en plads på holdet skal du sende en mail til info@dykkerklubbenlynetten.dk og indbetale 750 kr. i depositum på konto 1551-6438806. Pladserne fordeles efter først indbetalt depositum, først til mølle.

Velkommen til vores næste hold til CMAS* !

Se Lektionsplan 2016 for kursister
2014-08-22-lysekil-5295

 

CMAS** kurset

Hvis man har været på CMAS* kurset i foråret og har fået smag for mere, kan man nemt opgradere sit certifikat til CMAS**.

Når du er CMAS** dykker kan du deltage i alle ture i klubben, og selv arrangere dem. Du lærer at kunne dykke sammen med en makker under alle forhold, og sikkert forestå alle dele af et dyk: planlægning, ledelse, udførsel, vedligeholdelse, sammenpakning og førstehjælp. Certifikatet har en max-dybde på 39 meter, og har et rigtigt godt rygte, hvis du rejser sydpå.

For at opgradere til CMAS** aftaler man dette med instruktørerne i løbet af foråret. Inden august skal man have logget 5 dyk på egen hånd, så man har minimum 10 dyk i logbogen i alt. To af dykkene skal være dybere end 10 meter.

I starten af august måned laver vi 5 dyk med diverse prøver og opgaver.

I slutningen af August tager vi på en obligatorisk weekendtur til Lysekil (kendt som nordens dykkermekka) hvor de sidste prøver der skal til for at blive CMAS** dykker afholdes. Vi kører mod Lysekil torsdag aften, og der afvikles 5 dyk på turen, tre fredag og to om lørdagen.

 

PRIS

Prisen for CMAS**-kurset er 1800,- kr. Dertil kommer fællesudgifter til Lysekil-turen, herunder transport, mad og logi, samt en enkelt ferie- eller fridag.. Fællesudgifterne forventes at ligge i omegnen af 1200 kroner.

Prisen er inklusiv yderligere et ½ års medlemskab af klubben og Dansk Sportsdykkerforbund, certifikat, brug af båd under kurset samt lån af udstyr og teoribog.

 

TILMELDING

CMAS** kurset afholdes efter aftale med klubbens instruktører, og forløber på søndage i starten af august måned samt en weekend i Sverige.