Vragsafari ved Langeland

Den gode dykkerklub Lynetten kom torsdag den 10. juli 2013 på sin første tur med klubbens nye navn. Turen gik til Spodsbjergpå vragsafari. Otte gæve dykkere mønstrede til vragdykning torsdag aften, hvor der blev hentet stumper i både Lynettehavnen og på vores gamle adresse, inden turen gik over Svendborg til Spodsbjerg på Langeland. Ombord i de tre biler var Rene, Simon, John, Jens, Bech, Kristoffer, Andreas og Carsten. I Svendborg var der aftenburgerstop på Jettes Diner. Kl. 22 ankom vi til Færgegaardens Camping, hvor to fine røde hytter stod klar til os.

Fredag morgen blev der dykket på vraget Skansen. Vi lejede en fin Limbo 699 jolle hos Ibi Bootsverleg. Desværre havde Ibi valgt at sætte en alt for lille motor på, så skuden kunne kun sejle syv knob og ikke komme ud af vandet  – men brugte benzin som om, den sejlede 40 knob. Næsten alle mand kom i baljen, selvom der var lidt rigeligt med strøm. Fredag eftermiddag blev nydt med lidt stranddyk, GT’ere og god madforberedelse.
Lørdag stod vi op kl. 05 for at komme ud inden strømmen tog til. Islands Falk og M36 skulle besøges. Vi sejlede uden grej og dykkere ned til Langelands sysspids og nåede med en fin fart på 20 knob ned til et lille fiskeleje, hvor vi kunne laste dykkergrej og dykkere, inden turen gik ud til de to fine vrag. Begge i 20-28 meters dybde med 80-120 meter lange skrog, der stod fint på bunden – M36 på hovedet. Rigtig fine 2. Verdenskrigsvrag og med næsten god sigt på Island og rigtig fin sigt på M36. Om eftermiddagen blev der sovet middagslur og dykket stranddyk.
Søndag var det store gallamiddags dag. Den skulle fejres med et formiddagsstranddyk i Pighvarbugten og et vragdyk på den sagnomspundne strømdjævel Dr. Eicehenbaum. Dersværre nåede vi ikke sidstnævnte, da tiden gik. Men et meget smukt stranddyk med en fin frokost med temaet remo og ristede løg lagde en fin bund, inden den store femretters menu med hjemmegravad og -fanged ørred, hvidvinsdampede hjemmefangede torsk på grillen, oksebøffer i hvidløgsmarinade, pligtpølser, hjemmebagt brød og ditto chokoladekage med Skyr og Ritter-glasur blev serveret på campingspladsen.
En skøn tur, der endte mandag med lidt smedelåsearbejde i den nye container i Lynetten, som også kan ses i billedgalleriet fra turen her